Dags att Uppdatera?

Dags att uppdatera nu, kanske?
  Igår träffade Dijana och hennes pojkvän Ted på stan, och sen gick vi iväg till GAskolan. När vi varit där gick vi till Navet och väntade på buss nr 88, och sen när den kom for vi ut till Birsta. Jag måste tillägga att jag och Dijana hade en väldig otur på bussen, då vi fick känna oerhört fantastiska dofter..
   När vi väl var framme gick vi in på Birsta City där vi promenerade runt lite bland alla butiker. Vi gick in på Rocks och skrattade lite åt musiken och affischerna de hade där. När jag och Dijana såg att de hade massor av Queen musikdvd:er påmindes vi om den fantastiska Queen-veckan vi hade med Florus den 30 mars till 3 april. Det är verkligen något jag aldrig kommer, och ännu mindre vill glömma! 
  Vi gjorde inte så mycket mer förutom att sitta och bara prata lite, sen gick vi till McDonald's där Ted och Dijana åt. Efter att vi varit där gick vi till Willys och sen åkte vi in till stan där vi sa hejdå och åkte hem. Innan vi åkte hem bestämde vi att vi skulle ses något nästa vecka också, det ska nog bli väldigt trevligt! :)
  När jag kom hem åt jag middag och sen satte jag mig framför tv:n ett tag, men eftersom jag nästan somnade i fåtöljen gick jag och la mig i sängen, och jag somnade strax innan tio. Jag vaknade igen vid klockan tolv, då jag kom på att jag fortfarande hade mina kläder på mig, och gick och bytte om och sen gick jag och la mig igen. 
  
  Idag vaknade jag kring tio av att mamma satt och pratade högt i telefonen, men jag lyckades somna om igen genom att dämpa ljudet med en av mina kära kuddar. Kvart över tolv kom Edvin in på rummet och väckte mig, då låg jag och drog mig till tio i ett ,då jag slog på Tv:n och kollade på Ellen DeGeneres. 
   Nu har jag inte gjort så mycket förutom att jag har varit ute med soporna och ätit middag. Nu finns det inte mycket mer att skriva, så jag lägger av nu.


Tschau!


Grattis Mamma!

Jag tänkte bara säga:

 Mamma och moster Maini på bilden


Grattis mamma på födelsedagen! :) <3

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Som jag skrev i förra inlägget, så var jag på bio och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen, vilket är den sjätte filmen i serien. Det var trevligt att träffa Sara och Dario också, eftersom det var evigheter sedan sist.
   I vilket fall, så är jag lite osäker på vad jag tycker om filmen, för jag är lite smått besviken på en del saker. De har missat en del ganska viktiga saker från boken, och slutet var bedrövligt. Jag hade väntat mig ett fantastiskt slut, som matchade boken ganska bra, åtminstone. Mina förväntningar sprack dock, eftersom filmen slutade ganska tvärt. Det jag var mest missnöjd med var dock filmens "känsla". Alla de tidigare filmerna har utstrålat en slags "Harry Potter-känsla" som ger ett litet pirr i magen, men denna film saknade tyvärr nästan helt den känslan. 
  Dock så är det ju så att filmen var väldigt bra på ett sätt. Den bjöd på otroligt många skratt, och var utan tvekan den roligaste filmen i serien hittills. Det märktes även vilka som inte hade läst boken, eftersom en del av publiken skrattade när något ganska allvarligt hände, medan de som läst böckerna visste att det inte alls passade att skratta. Det var också väldigt roligt att se de nya karaktärerna i filmen, som inte varit med förut. De var, enligt mig, ganska bra gjorda efter bokens beskrivining. Dessutom var skådespelarna för rollerna väldigt passande, särskillt Lavender Brown, som tolkade rollen otroligt bra! 
  Betygsättning: 3½ av 5


Idag klev jag upp halv åtta för att jag inte kunde sova, och snart var båda mamma och Edvin uppe, eftersom de inte heller kunde sova. Anledning? Ja, inte var det för att alla tre lider utav sömnproblem, inte. Nej, det var så att Mitthem hade, hyggligt nog, skickat ut en gubbe som skulle byta ut några träplankor på carportarna. Han hamrade, och hamrade och hamrade. Just då var jag väldigt irriterad på Mitthem, jag menar, är det så svårt att vänta till åtminstonde efter klockan nio med att börja hamra, när det är sommarlov och alla har sovmorgon?
  Detsamma gäller gräsklippningen utanför huset. Varför i hela friden ska de upp och klippa gräsmattan och börja hos just oss, klockan halv sju på morgonen? Om de absolut måste börja hos oss varje gång så tycker jag nästan att de kan ta gräsklippningen per hand, så slipper man väckas av det förbannade surrande ljudet mitt i natten. Jag lovar, de är ute efter mig. 
  Nu börjar det ta slut på klagomål, så jag ska kila nu. Ursäkta att jag gnäller på så mycket, men jag måste bara få det ur mig.


Tschau!


2 timmar och 39 minuter

Nu är det nära. Det är bara 2 timmar och 39 minuter kvar, sen är det dags. Det känns som att jag inte kan andas nästan, för jag är så otroligt uppspelt. Jag ska äntligen, efter två års väntan, få se Harry Potter och Halvblodsprinsen! Det känns nästan lite barnsligt att jag är så glad, eftersom det trots allt inte är mer än en film. Men ändå kan jag inte låta bli. Harry Potter-böckerna har underhållit mig så många gånger när jag inte haft något att göra, och att kolla på filmerna är ett bra sätt att underhålla sig på under en kortare tid. Dessutom är det roligt att se hur regissörerna respektive skådespelarna tolkar historien och karaktärerna, eftersom alla har sitt egna sätt att tolka saker. Jag är så oerhört tacksam mot Joanne Rowling för att hon har delat med sig av sin otroliga fantasi, och gett oss HP-fans något att njuta av!
 
Nej, nu ska jag försöka lugna ner mig lite med Enyas musik, innan jag gör mig i ordning och springer ner till bussen.


Tschau!

En bild säger mer än tusen ord

Eftersom jag inte känner för att skriva just nu, så tänkte lägga in några bilder från idag. Jag menar, en ord säger mer än tusen ord ;)











Det är en ganska suddig bild, men man kan tydligt se min hårfärg på den.
Me like <3


Det var allt jag hade att komma med, inte mycket med andra ord.

Godnatt!

Minnen och Vänner

   När man plockar ihop saker från en plats där man trivts och varit lycklig, så kommer minnena tillbaka direkt. Man ser allt som hänt där framför sig, som en liten film. I måndags hände det mig, när jag skulle till att städa fint i rummet. Jag började plocka upp saker som låg utspridda lite överallt, och största delen av dessa saker var skolsaker från senaste skolåret. Jag kände ett sting i hjärtat när jag plockade ihop allt och la det i en hög för att sedan stoppa det i en låda som skulle ned i källarförrådet.
   Trots att man vanligtvis brukar tycka att skolan är det jobbigaste som finns, så känns det otroligt jobbigt att tänka att jag aldrig mer kommer träffa de flesta från klassen. En del har jag gått med i hela sex år, andra bara i två, men det känns otroligt jobbigt ändå. Jag ångrar att jag inte tog chansen att lära känna och komma närmre de personer i klassen jag inte kände så bra, och att jag inte gjorde vissa saker annorlunda. Trots att jag inte kom så bra överens med alla så kommer jag ändå sakna hela klassen, för alla hade sina bra sidor. Jag börja bli less på att alla säger "Men ni hade ändå splittrats om ett år, när ni börjar på gymnasiet, så det spelar ju inte så jättestor roll ändå", men jo, det gör det faktiskt.  
   Vi blev lovade att få gå tillsammans åtminstonde två år till av kommunen, vilket betydde att vi skulle få gå ur nian tillsammans, innan de bestämde sig för att bryta löftet. Helt plötsligt stod vi där allihopa, och ingen av oss visste vad som skulle hända, och innan vi visste ordet av så hade alla en ny skola att börja på höstterminen 2009. Nästa sekund var det avslutningsfest för skolan, och två dagar senare var det dags för skolavslutning. Jag trodde att jag skulle gråta, men det gjorde jag inte. Inte under avslutningen, inte medan vi sa hejdå, utan efteråt. Efter att alla gått ifrån kyrkbacken för att fisa sommarlov sjönk det in. Aldrig mer skulle vi träffas som klasskamrater, aldrig kommer jag ha de lärarna igen.

   Jag hoppas jag slipper glida ifrån de närmaste av mina klasskamrater som jag skildes ifrån nu, att vi kommer hålla våra löften om att inte glömma varandra. Men allt går inte utan ansträngning, så nu gäller det att ta i, för jag klarar inte av att förlora alla mina vänner eftersom jag inte alltför lätt släpper någon för nära.


Jag förstår om ni inte orkade läsa allt, men jag kände att jag behövde skriva ned detdära.


Tschau!

En trasig tegelmur

   Igår var det någon som sa till mig att jag skriver bra i min blogg, och jag har fått höra det några gånger förut. Trots att jag önskar innerligt att jag kunde skriva fantastiskt bra och få folk att förstå hur jag tänker, så vägrar jag varje gång att tro på det jag hör. Medan jag frågar "Menar du verkligen det?", tänker jag att "Nej, hon säger så bara för att vara snäll".
   Men igår började jag fundera. Är det verkligen så det är? Att det är en sympatikomplimang, för att jag egentligen är usel på att skriva? Varför ska man överhuvud taget ge någon en komplimang om man bara ljuger? Varför kommentera något, dessutom i lögn, om man inte menar det, istället för att bara låta bli att uttala sig om detta?
   Så nu har jag bestämt mig för att jag verkligen måste försöka bättra på mitt självförtroende, istället för att bara gömma mig bakom denna fasad som endast utstrålar falskt självförtoende. Egentligen är jag bara rädd. Jag är rädd att bli övergiven av mina vänner, jag är rädd att bli hatad, och så fort någon säger något taskigt så snäser jag tillbaka, med min  sköld redo.
   Jag ser självförtroendet lite som en tegelmur.  Först är den hög och bred, men sedan när någon kommer och slår på den några gånger så ger tegelstenarna efter. Tillslut, när tillräckligt många har vanvårdat och slagit på den, så börjar tegelstenarna rasa, och om ingen skyddar väggen mot slagen rasar den totalt. Sen, en dag, kommer någon som ser ruinerna, resterna av den trasiga, och en gång vackra tegelmuren. Denne någon bestämmer sig för att bygga upp den igen, och trots att det kommer ta lång tid så arbetar han till väggen är klar. Den blir inte lika hög och bred denna gång, och ger efter fortare eftersom tegelstenarna en gång har varit trasiga, men den finns i alla fall där nu. 
   Det finns vissa som får vänta väldigt länge innan de får chansen att bygga upp sitt självförtroende igen, och det finns också de som aldrig får chansen.
   Jag har möjligheten att bygga upp min mur igen, eftersom jag har fler byggare än bara en. Det är jag tacksam för, för att jag har vänner som jag har haft i många år, andra en kortare tid, men de finns ändå där. Jag vet att de kommer finnas kvar för mig, och nu har jag insett att om jag försöker så kommer de finnas där som stöd när jag ska försöka bli stadigare än någonsin.

Självförtroende är något som alla behöver, så om du ser någon som behöver bättre självförtroende så hjälp henne/honom, insatsen från en person kan göra mycket.


Tschau!


RSS 2.0