Trött och förkyld

Jaha, då var det dags att skriva om dagen då, men jag är faktiskt inte riktigt säker på vad jag tyckte om skolan. Det var ju helt okej, men det känns som om det kommer bli väldigt annorlunda att gå där om man jämför med Nackstaskolan. Dessutom var killarna i klassen otroligt högljudda, skrikiga och allmänt sexfixerade. Men sen så är det ju 15åriga killar också, vad förväntar man sig?  Dock tror jag att jag är ganska skeptisk mot detta med en ny skola och så, så jag bestämmer mig väl för att rikta in mig på det negativa. Dessutom mådde jag sjukt dåligt under dagen, eftersom jag är förkyld och frös hela tiden, och dessutom trodde jag att jag skulle spy vilken sekund som helst, där ett tag. Det är ju trots allt lite svårt att koncentrera sig på att bestämma sig för vad man tycker om något när det känns som om man ska falla ihop.  Men min mentor verkar helt okej i alla fall, och jag kommer ha Stina, som förut jobbade på Nackstaskolan, i tyska, vilket känns väldigt trevligt!  
  Efter att vi gjort det vi skulle göra var det dags för lunch, och efter att Amanda, Gill och Gina hade ätit färdigt sin lunch (de hade inte gjort någon vegetariskt, så jag blev utan), gick vi hem till Gill och Gina. Där, på hallgolvet, satt jag och Gina och kollade upp lite nationaldagar i nya loggboken och kollade i kartboken för att hitta en del länder vi inte kände till, medan Gill och Amanda var ute med småvovvarna en stund. När de kom tillbaka drack vi lite kaffe och pratade om allt mellan himmel och jord (som vi alltid gör), och Amanda blev hög på socker. Det var faktiskt lite läskigt, om jag ska vara ärlig. En Amanda som är mer flumm än vanligt; Vänd om och spring åt andra hållet!
Senare på eftermiddagen tog vi en promenad ned till Nackstaskolan för att kika in och se hur det ser ut no, och det var sjukt tomt nu när de tagit bort skåpen och alla möbler! Efter det tyckte jag att det var dags att gå hem och äta lite och så.
  Nu sitter jag här och nördar framför datorn, men jag tror jag ska gå och lägga mig nu, eftersom jag ska upp sju imorrn och jag är dötrött. Hoppas jag mår bättre imorgonbitti!


Tschau!


En ny början

Jag börjar inse nu att det snart är dags att kliva upp och göra mig iordning inför första dagen i skolan. Jag känner mig både nervös och lugn samtidigt. Det liksom kniper åt i magen med jämna mellanrum, det går som i vågor.
  Nervositeten känner jag av två anledningar. Det är ju alltid lite nervöst att börja ett nytt skolår, man undrar vad som ska hända, och om året kommer bli bra. Man vet att man kommer få göra jobbigare och svårare saker, eftersom man blivit äldre. Nu är det ju dessutom nian jag ska börja, och det känns helt fel att jag ska gå sista året på grundskolan, eftersom jag började ettan alldeles nyss. Det är i alla fall så det känns, men tiden går fortare än man vill.
  Den andra anledningen till min nervositet är att jag måste lära känna massor av nya människor. Jag måste anpassa mig till nya arbetssätt, jag måste visa lärarna vad jag går för på ett ynka år, och samtidigt som jag ska skaffa nya vänner så måste jag arbeta inför nationella proven. Tänk om jag inte trivs? Tänk om mina klasskamrater inte tycker om mig? Det är så det känns just nu, jag är förberedd på det värsta, men jag tror ändå inte att det kommer bli några större problem. Det är i alla fall vad jag intalar mig själv. 

Jag får hålla tummarna för att det ska gå bra, så skriver jag nog om hur första dagen var imorgon kväll.

Tschau!


RSS 2.0